Fylleslag på hög nivå

...eller inte
Idag har vi haft Ost-och Vinprovning på dryckes-kursen i skolan. Mycket trevligt! Ett vin var särskilt gott, smakade saffran och honung och var väldigt sött, me like! En ost var även extra god, den vita kletiga med 70% grädde...mm smasken! Det där med grönmögel har jag dock lite svårt för.

Min Mamma:
Mor min har slagit världsrekord i benbrott, en hård sport. För ca 3 månader sen bröt hon lillfingret och i söndags bröt hon handleden.
Måste säga att jag är stolt över henne. Hon kan allt utam att cykla och gå på isfläckar!






För mig går det bättre, mina egen-designade smycken ska hängas upp för försäljning på Tindra, har även fått några beställningar. Jon ska hjälpa mig att göra en katalog för beställningar och sen e det bara att köra!


MIO ären bra affär, Vi var där förut, Jag och Jon ♥, köpte två afrikanska masker. Riktigt coola faktiskt, kommer bli fint när de hamnar på väggen.
Nu ska jag städa, få lite ordning på rasket.
Snart inflyttningsfest och snart en Jempa som dimper ner i brevlådan. Längtar

killikill

Vinprovning och mjölktandsmöss

Yeah! Ännu en skolvecka avklarad, en ganska innehållsrik sådan. I onsdags kom en tant från Vin & Sprit och hade en lite lektion i vinprovning med oss, himla skoj!
Den stora frågan:
- Måste man spotta?
Upp till var och en var svaret och vem spottade? Inte jag iallafall!
Först fick vi tre glas med vitt och sen tre med rött. Och självklart skulle man ju lukta och associera till olika saker, lite delade meningar om alla viner förutom den sista röda.
- Fy fan! Det luktar kiss.
Ja, den både luktade kiss och smakade precis så som kiss luktar. En riktig smakupplevelse minsann! Dom andra var heeelt okej.



Nästa onsdag är det dags för Vin- och ostprovning, även det kommer bli himskens trevligt. Fattas väl bara att nån ost luktar bajs så är hela avföringskapitlet avslutat.

För stackars Lillemor har det inte alltid vart så trevligt denna vecka dock. I jakt på en leksaksmus kastade hon sig rakt in i soffbordet, med tänderna före, slutade i katasrof! Ena framtanden trillade ut och en vimelkantig Lillemor staplade vidare för att fånga musen.


Nu i helgen ska jag jobba och tjäna pengar. Fick lön från Nöjesfabriken igår tjohoo. Mycket pengar för bara en dag, nämligen 1033 spänn...efter skatt!  Inte helt fel.

Kräm



Dudeli Dudeli Dei

Vintern har tagit ut sin rätt. Härligt!
Nu lär det vara sisådär tio minus, minst.

Nyss befann jag mig på Konsum för att inhandla lite nödvändigheter, därav min gissning på tio minus. Mams köpte en finfin blomma till mig. Själv köpte jag Mehrfruchtsaftgetränk (multivitaminjuice), ansiktskräm och äpplen.

Skolan kändes som ett enda stort Baaphål idag. längtar efter Spanien!
Jag har världens sämsta religionslärare som anser att homosexuella är lika mycket värda som hetrosexuella, men inte är lämpliga som präster eller pastorer. Helt sjukt! Tycker man inte att alla människor har lika stor rätt till en viss tjänst så kan man ju inte samtidigt tycka att alla  är lika mycket värda. Hon ljuger isåfall, vilket många andra kristna också gör, som tycker som henne. Alltså har hon och många andra kristna begått en synd haha! Uslingar! Själv är jag ganska kritiskt till att vara religiös, jag tycker inte man ska hänga upp sig på en massa dynga som inte går att bevisa om det är sant. Släpp loss för fan, lev livet ! och vad dt gäller homosexuella, så får dom gärna vara präster för mig. Jag skiter blanka fan i om killen i kassan på Ica är bög...eller om tanten på biblioteket e lebb. Dom kan väl sköta sina jobb lika bra som hetrosexuella.

hmmm, Jon kommer hem om cirkus 1,5 timme, saknar!




Ultimal Shopping och Tragik, det växlar snabbt

I onsdags hade jag en Wunderbar dag med Anna. Vi puttrade iväg till Karlstad, fick hjälpa Anna att tanka för första gången haha! Strålande Sickan!
Väl i Karlstad inhandlades en hel del trevligt minsann, allt var dock ej nödvändigt..men vem säger Nej till en rosa diskborste liksom? Eller vad sägs om lite kakeldekor?
När allt var färdighandlat inne i stan åtog vi oss ett nästintill omöjligt uppdrag: att hitta en till synes obefintlig scrapbooking-affär i Våxnäs. Vi snurrade länge och målmedvetet utan resultat...men som tur är så ringde Annas mor som lyckades klura ut att det låg på samma gata som Plantagen. Inte fan var det i Våxnäs!!? När vi väl hittade hus nummer tre, hade vi jäklarns svårt att hitta dörren haha!
Som slutkläm på resan besökte vi även Bergvik, McDonald´s smakade bättre än aldrig förr må jag säga!

Idag, skol-veckans sista dag, inte så roliga tankar som snurrat i skallen tyvärr.
Fick reda på att vår föredetta kisse Emil, som gavs bort till Therés bekanta, avlivades i veckan. Urk, kändes som en sten i magen. Han hade blivit sjuk och det skule inte vara nån idé att rädda honom. Operationen skulle kosta 5000 jävla spänn! Och det skulle troligtvis behövas fler än en operation.
Ringde till mamma när jag kom hem från skolan, naturligtvis började jag lipa och det kändes som det behövdes efter att ha hållt sig hela dagen. Fan att jag ska va så jävla blödig!


Mor och Far kommer hit sen och skruvar upp min fina, gröna hylla och sätter upp min konstiga IKEA-lampa. Saknar Frasse. jag vill ha ett bett i huvvet haha!

Anna! tack, du är så  BRA.

Ikväll blir det mys med Jonni, tacos och Mors Elling. Fina grejer det.

Klämm


Lyckans Dag

Igår kom en trevlig överraskning, Mamsen och Älskade Jon Makaron har bokat resa till Mallorca för att hälsa på mig under praktiken, wieehoo! Jag blev glag som bara den, för jag klarar mig inte utan  dom i 7 veckor, så det så! Det är nästan så jag längtar efter att åka ifrån Jon bara för att känna på känslan att träffa honom igen efter en oändlig saknad.



Har beställt håruppsättning till balen, från 550 spänn kostar helvetet.  känns ju förjävligt!  3100 kostade balklänningen, också förjävligt! Bläää, men det ska bli sköjj!

Imorgon ska jag och Anna leka med varandra, troligen blir det en tur till Karlstad eftersom vi är lediga från skolan. Goare! Vi kommer ha kul som vanligt och Nej, vem fan skulle jag skratta med om premobiler om inte med dig Anna?

Ta´re en kik på några nötter som jag inte tycker så mycket om...

http://majjaaa.blogg.se/
http://denotroligajennifer.blogg.se/
http://elisabethsundberg.blogg.se/
http://annajohansson88.blogg.se/

Nu? vadå? Jo, tv tror jag närmare bestämt. Sen? SOVA!!...som en gris.

Lisa är stolt

Jag måste inleda med att ge en extra eloge till min älskade vän och tvillingskalle Majja. Majja bor i Kinna, ganska långt från Åmål vilket innebär få träffar per år, och ändå har hon lyckats få mig på fall, klart en av mina bästa vänner. För ett litet tag sedan deltog hon i en reportage-tävling och lyckades kamma hem hela skiten. 5000 spänn, Majja du gör mig så stolt!
Denna kvinna kommer komma långt, antagligen ända dit hon önskar för hon är så pass målmedveten och bra på alla sina skills så jag tvivlar inte en sekund.

Jennifer, kom inte här och tro att jag inte beundrar dig också. Du bor ännu längre bort, Stockholm, inte illa pinkat av oss att vara så jävelens goda vänner trots detta oändliga avstånd! Jennifer är en sån där vrålstark människa, både fysiskt och psykiskt. Hon kan kasta vem som helst i golvet tack vare sin Jujutsu-talang. Trots hennes skadade rygg, som gör ont mest hela tiden,är hon nästan jämt påglatt humör. Hade det vart jag som kämpade med en bruten kota hade jag förmodligen legat på sängen och lipat hela dagarna och tyckt syn om mig själv.

Har ni kännt som jag någon gång, att även om ens vänner bor så jävla långt bort att man knappt har råd att ses, så kommer de alltid finnas där. Inga vänner som kommer och går. Vänner som står en så nära och som man vet att man aldrig kommer förlora kontakten med. Underbar känsla, tack för att ni finns!

brak-kalas

KOM OCH KÖP!

Min hobby börjar ge inkomst, minsann.
Visserligen har jag endast sålt ett halsband, men det gav mig hundra spänn, som kommer väl till pass för inköp av kattmat, människomat och annat skräp.



100 spänn kostar dom, men vill man inte ha något halsband så kostar det dubbelt eller stryk, bara att välja!
Katten är dock inte till salu, inte min osynliga vän heller för den delen.

Ordning och reda, pengar på fredag
Gissa vad duktiga och händiga hemmafrun har gjort idag då...förutom vart i skolan? Jag har skruvat ihop en tambursmajor, nu ska det fasiken bli ordning på lyan! Snälla söta mamma var här och hjälpte mig att städa igår och jag måste erkänna att morsor är sjuukt bra att ha ibland. Tidigare under dagen åkte jag med henne till Säffle, vi var inne på resebyrån, Hemtex, Lindex och Hobbykällaren. Generös som min mor är, gav hon mig en jättefin klänning från Lindex.
Jag gjorde även ett fynd på Lindex, köpte 2 halsband för 10 kr styck! det ena hade kostat 150 och det andra 130! Det kallar jag rea.
Gjorde också en tabbe på vår lilla resa. Köpte pärlor som vanligt och skulle betala med kort...vilket inte funkade, så mamma fick rycka in och betala så länge. Sen skulle jag ta ut pengar till henne och på minneslappen stog det: övertrassering 67 kr !!!!!! Lisa är påväg mot konkurs, ingen lön förrän den 15:e vilket kommer bli tufft! Det är alltså här min hobby kommer väl till pass. Har även fått en beställning på ett halsband, så jag får nog sätta igång illa kvickt med det, så pengarna kan rädda mig.

Nä, nu skall jag fortsätta att göra fint i hallen.

hare gött






Give me some action

Någon mer än jag som såg kvällens film, Åter Till Cold Mountain? Sjukligt bra film, jag satt som klistrad framför Tv:n heeela filmen igenom, ovanlig syn för den som känner mig. Brukar nämligen somna ganska snart oavsett om filmen är av världsklass. För den med samma problem som jag rekommenderar jag just denna film, Timemachine och Smala Sussie. Filmer man inte somnar till helt enkelt.
cold mountain

Jag är Förlist

lillemor.gäsp

Nu ska jag berätta för er, när spökena klämde mej på fossingarn.
Jag var sjuuukt rädd i morse, antagligen led jag bara av inbillning. Men eftersom jag är bomsäker på att spöken faktiskt existerar så blir jag lite skraj.
Jon började jobba kl. 06.00 så sängen blev tom tidigt, hade väldigt svårt för att somna om och när jag låg och konsentrerade mig som mest på att falla in i en härlig, ostörd sömn, börjar plötslit sängen skaka. Flera gånger upprepades detta och det kändes precis som om någon tog tag i mina fötter. Jag hade förvandlats till en lång, stel pinne. Det var inte bara jag som blev rädd, även Lillemor hajjade till när det började slå i väggarna och när det lät som om någon trampade runt i rummet.
Efter ca 2 timmar somnade jag, men vaknade lika fort när Lillemor slog till mig på armen i samma sekund som jag slöt ögonen, hon ville kanske inte vara vaken helt ensam.

Jag vill aldrig mer sova själv! 

Men som jag har fått berättat för mig tidigare under året så finns inga elaka spöken och fysisk beröring finns inte. Om jag har förstått allting rätt, så har alla en aura, som finns runt kroppen, vilket består av energier. När man dör stannar dessa energier ibland kvar och kan visa sig i olika situationer.
Jag glömmer aldrig den natten då jag och Elisabeth var hemma hos Tobbe och hans föräldrar, som kan det där med spöken, förklarade hur allt funkar. Mitt hjärta hoppade till 1000 gånger den natten för jag var så jädrans rädd. Jag satt som en ful fågelholk, blek som ett lakan, när plötsligt Tobbes far säger:
- Men Lisa! Du behöver inte se så himla rädd ut, det finns inga elaka spöken haha!
Men lilla Lisa är fortfarande lika rädd.



tjugonollsju...ett år att älska och njuta

Nyår är ett sånt är tillfälle då man absolut måste fira med sina allra käraste, inte på något svettigt uteställe där det vimlar av  fulla  spektakel som man inte ens vet namnet på, utan på en hemmafest med äkta holligång. Därför tog jag tillfället i akt och spenderade min nyår tillsammans med Elisabeth, Eve, Kalle, Tommy, Martin med mycket mera, at the Sundberg´s place. Galet kul vill jag lova, förmodligen tidernas bästa nyår. Raketerna glittrade och champagnen bubblade, precis så det ska vara!



Året 2006, ett år som heter duga, lärde jag mig att tänka mer på mig själv och inte lägga vikt på obetydande ting och annat skräp. Det är nyttigt.
Jag lärde mig även att äta broccoli, det är också nyttigt!
Jag har lärt mig köra bil, vilket ledde till ett eftertraktat körkort, konditinoen är nu i bott, inte nyttigt. Men den dagen jag jag fick körkortet i min hand gjorde mig lycklig, det är nyttigt!
Jag har införskaffat mig två små söta katter och fick tre på köpet, varav två nu är bortadopterade. Katter är väldigt kramsjuka, vilket jag tycker är mycket nyttigt.
Jag har flyttat hemifrån, mycket nyttigt, med tanke på att päronen gick mig på nerverna.
Jag var på ännu en vistelse i båda Kinna och Stockholm hos mina kära, underbara, vackra vänner. Och det är ta mej fan en energikick man lever länge på, Massa nyttigt!

Jag och Elisabeth har tillbringat mer tid med varandra och har nog båda lärt oss vad äkta vänskap betyder.
Anledningen till att Bettan fick en egen Nyttig-rad är att hon betyder mest och gör mig mer lycklig än något annat, hon har gjort mitt år nyttigt!



Året 2007 lär bli ett år som kommer göra susen.
Jag kommer tillbringa 7 veckor på Mallorca och 1 vecka i Alsace.
Jag tar studenten
Jag ska på bal
Kanske flytta till Göteborg eller Karlstad

Resten återstår att se.

Tre dagar har nu gått på det nya året, jag kan redan känna lukten av njutbara tillfällen.

Gott Nytt År